акцент
 Искам да остарея и да умра в моята родина… но тя ме гони. Тя не иска децата си

Tежи ми най-много, че искам да остана тук. Искам да остарея и да умра в моята родина… но тя ме гони. Тя не иска децата си…

Отворено писмо до г-н Александър Кипров, познат и обичан композитор от близкото минало, във връзка с неговата публикация "Към всички емигранти, решили да се завърнат за постоянно!",  тиражирана на страниците на сайта "Между редовете" на 20 май 2015 г.

В тази публикация, г-н Кипров заявява следното: -

"Ако има ад на Земята, той е тук – в България…",  

"Забравете химерите! България е, и ще си остане, държавата на хитреците, тарикатите, безделниците, мошениците и безинициативните хора...",

както и апела -

"Ако не ми вярвате – върнете се завинаги в България! УСПЕХ И БОГ С ВАС !!!"

Пълният текст на публикацията на г-н Кипров може да прочетете ТУК!

 

 

Г-н Кипров!

 

Съвсем справедливо сте описали ситуацията в България! Вашите думи на болка и гняв биха били и мои думи, както и на мнозина българи. Важното обаче е как ще бъдат изречени тези думи! С решителност и желание за промяна, както бих ги казал аз - никому неизвестния историк, или пораженчески и примиренчески, както го правите Вие - познатия и обичан от две поколения българи композитор!

Всеки има своята истина и своя избор, г-н Кипров! Но важното е какво послание носи тази истина и този избор. А Вашето послание е втрещяващо! Какво се случи с Вас и с една голяма част от българските интелектуалци от близкото минало, когато бяхте истинския елит на нацията? В какво се превърнахте или по- точно в какво Ви превърнаха?! Защото Вашето послание е посланието на тези, които вече двадесет и седем години умишлено и целенасочено унищожават България!

Нека Ви кажа нещо, г-н Кипров! Най- тъмно е преди разсъмване! Не само България, а света и човечеството са в един период на трансформация, непознат досега в историята. Погледнете по- далеч от носа си и вижте какво се случва в последните години! Рушат се ценности изграждани с векове, рухват устоите на хилядолетни цивилизации. В името на една безумна утопия човечеството върви не само срещу човешките закони и морал, но и срещу природните закони! В един такъв социален и антропологичен апокалипсис, г-н Кипров, ще оцелеят единствено силните, които си тежат на мястото! Дърветата със здрави корени и устои не може да ги повали и най- жестоката буря! Силни са хората, които са здраво свързани с корените си - род, Родина, земя на дедите.

Екстремните обстоятелства раждат и извеждат на преден план ярки личности. Преди век и половина при подобно на днешното катастрофално състояние на България са се появили личности като Раковски, Левски, Ботев и Бенковски. И тогава е имало много мигриращи от България, но историята тях не ги помни, помни героите, който са отдали живота си за род и Родина и които са положили костите си на бащина земя!

Такива личности ги има и днес. И те са тук в България, г-н Кипров! Не се скитат немили - недраги по таз пуста чужбина! И тяхното време ще дойде, днес или утре, защото такава е неумолимата логика на историческите процеси!

Не се гаси, туй що не гасне, г-н Кипров! Живейте с Вашата заблуда и песимизъм, но недейте натрапва от позицията си на известна личност апели към българите да обърнат гръб на родината си! За Вас България може да е ад, но мнозина българи, които живеем тук се радваме и на малките неща, които ни правят истински щастливи и ни вдъхват увереност и надежда за промяна към по- добро!

Нека кажа и няколко думи на българите, които ще последват апела Ви! Дърво без корен залинява и изсъхва. Миграцията не е решение, а бягство! Колко от Вас наистина ще постигнат целите си в странство и колко от Вас ще се наложи да бъдат бели роби в чужди държави? Не всичко в този живот е пари!

Но ако наистина мислите като г-н Кипров, то по- добре заминавайте и не се връщайте повече! На Майка България и трябват достойни синове и дъщери, които да я обичат и защитават в трудните моменти като този! 


Когато плъховете напуснат кораба, той ще спре да потъва!

 

С уважение:

Александър Бърнев - магистър по модерна и съвременна история.
Публикация на Отблизо медия.

 

18.06.2017
 
Коментари
Подреди по: 
За страница:
 
  • Все още няма налични коментари
Действия
Класиране
0 гласа
Препоръка